Ciorba de Legume Dreasa cu Ou si Smantana

Ingrediente pentru ciorba de legume:

  • ceapa 60 g;
  • morcov 60 g;
  • telina si albitura 150 g;
  • ardei gras 100 g;
  • dovlecei 100 g;
  • praz 100 g;
  • varza alba 200 g;
  • cartofi 200 g;
  • fasole verde din conserva 200 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 100 g;
  • bors sau zeama de varza 400 ml;
  • un ou;
  • smantana 100 g;
  • sare si leustean.

Cum se face Ciorba de Legume Dreasa cu Ou si Smantana ?

Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si albi­tura se taie mai mare, taraneste. Se pun la fiert in supa (R 80, 81) sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Se fierb 10-12 minute, dupa care se adauga ardeiul gras taiat marunt, dovleceii curatati de seminte si taiati cubulete, prazul si varza taia­te careuri, cartofii taiati cubulete si fasolea verde taiata bucatele.
Dupa ce toate ingredientele s-au fiert, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si borsul sau zeama de varza fiarta separat. Se adauga smantana si oul batut, se ameste­ca si se lasa la foc mic inca cateva minute. Se potriveste gustul cu sare, iar inainte de servire se adauga leustean tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: