Ciorba de Fasole cu Tarhon

Ingrediente 5-6 portii de Ciorba de Fasole cu Tarhon:

  • fasole alba 400 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • tarhon 25 g;
  • usturoi 25 g;
  • costita afumata (optional) 100 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 100 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • sare si otet dupa gust;
  • o legatura mica de marar sau patrunjel.

Cum Preparam Ciorba de Fasole cu Tarhon ?

Fasolea se alege de impuritati, se spala (este indicat daca se poate sa o lasati timp de 10-12 ore – peste noapte – la inmuiat in apa rece) si se pune la fiert in apa rece. Se schimba apa de fierbere de 2-3 ori, inlocuindu-se cu apa fierbinte. Dupa ce ati facut ultima schimbare a apei de fierbere, se adauga costita intreaga. Când fasolea este aproape fiarta, se adauga ceapa si zar­zavatul taiat marunt, impreuna cu sare, usturoiul tocat si tarhonul oparit si tocat.

Dupa ce toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si pasta de rosii diluata cu putina supa. Costita se scoate, se dezoseaza, se taie cubulete si se pune la loc in ciorba. Se mai fierbe inca 10 minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si otet. inain­te de servire se adauga verdeata tocata.

Scrie un comentariu sau o intrebare: