Ciorba de Dovlecei

Ingrediente pentru 5-6 portii de Ciorba de Dovlecei:

  1. ceapa 60 g;
  2. morcov 100 g;
  3. telina si albitura 100 g;
  4. orez 50 g;
  5. dovlecei 400 g;
  6. smantana 100 g;
  7. un ou;
  8. o lingura de faina;
  9. sare si sare de lamaie dupa gust;
  10. patrunjel verde.

Cum se prepara Ciorba de Dovlecei ?

Ceapa, morcovul, telina si albitura se curata si se taie marunt. Se pun la fiert in supa (R 80, 81) sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Se fierb aproximativ 10 minute, dupa care se adauga orezul spalat. Dupa alte 10 minute se adauga dovleceii taiati cubulete. Se continua fierberea, pana ce toate ingredientele sunt patrunse, dupa care se adauga treptat liezonul compus din smantana, ou si faina, subtiat cu putina supa fierbinte. Se amesteca bine si se mai lasa cateva minute la foc mic. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamaie, iar inainte de servire se adauga patrunjelul verde tocat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: