Ciorba de Ciocanele

Ingrediente pentru 10 portii de ciorba de ciocanele:

  • picioare, cozi, urechi si limba de purcel 1,2 kg;
  • ceapa 100 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura
    150 g;
  • ulei 60 ml;
  • orez 60 g;
  • bors sau zeama de varza 6-800 ml;
  • sare si Knorr Delikat dupa gust;
  • leustean.   

Cum se face ciorba de ciocanele ?

Picioarele, cozile, limba si urechile se curata, se spala bine, se portioneaza si se pun la fiert in apa rece. Se spumeaza si se adauga o lingurita de Knorr Delikat. Se fierb apro­ximativ 30-45 minute, dupa care se adauga zarzavatul taiat marunt si calit separat in ulei cu putina apa.
Dupa 10 minute de fierbere, se adauga orezul spalat si se continua fierberea, pana ce toate ingredientele sunt bine fierte. Se adauga borsul sau zeama de varza fiarta separat, se mai lasa cateva clocote, dupa care se potriveste gustul cu sare. inainte de servire se adauga leustean tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: