Ciorba de Batal cu Legume

Ingrediente pentru 5-6 portii de Ciorba de Batal cu Legume:

  • carne de berbec 600 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • ardei gras 50 g;
  • car­tofi 150 g;
  • varza alba 150 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 100 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • sare;
  • bors sau sare de lamaie dupa gust;
  • o legatura mica de patrunjel sau leustean.

Cum se prepara Ciorba de Batal cu Legume ?

Carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste timp de 2-3 minute in apa clocotita, dupa care se scoate si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se fierbe, pana ce carnea este pe jumatate fiarta. Se adauga putina sare. Ceapa se taie marunt iar morcovul, telina si albitura se taie cubulete.
Se pun la fiert in ciorba, iar dupa 5-6 minute se adauga varza taia­ta careuri, ardeiul gras taiat marunt si cartofii taiati cubulete. Cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga rosiile decojite si taia­te cubulete si pasta de rosii diluata cu putina zeama de la ciorba. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit. Se potriveste gustul cu sare si dupa aceea se adauga borsul (fiert separat) sau sarea de lamaie. inainte de servire se adauga patrunjel sau leustean spalat si tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: