Ciorba Ardeleneasca de Vacuta

Ingrediente pentru 5-6portii:

  • came sau rasol de vita 450 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • ulei 50 ml;
  • ardei gras 50 g;
  • varza alba 100 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 100g;
  • un ou; smântâna 100 g;
  • o lingura de faina;
  • o lingurita de Knorr Delikat, sare si sare de lamâie dupa gust;
  • o legatura mica de patrunjel.

Carnea se spala, se taie in doua-trei bucati mai mici si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se fierbe pâna ce carnea este aproape fiarta. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina si albitura se taie putin mai mare. Se calesc in putin ulei cu apa sau supa de came si se adauga la ciorba impreuna cu o lingurita de Knorr Delikat. Dupa 5-6 minute se adauga varza taiata careuri si ardeiul gras taiat marunt.

Carnea se scoate, se taie cubulete si se pune la loc in ciorba. Când toate ingredientele sunt patrunse, se adauga rosiile decojite si taiate cubu­lete. Oul se bate, se amesteca cu smântâna si faina, se dilueaza cu putina zeama fierbinte de la ciorba si se adauga la ciorba in fir subtire. Se amesteca si se mai lasa câteva minute la foc potrivit. Se potri­veste gustul cu sare si sare de lamâie, iar inainte de servire se adauga patrunjelul spalat si tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: