Ciorba Ardeleneasca de Loboda

Ingrediente pentru 5-6portii de Ciorba Ardeleneasca de Loboda:

  • ceapa 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • morcov 60 g;
  • orez 50 g;
  • loboda 400 g;
  • tarhon 25 g;
  • sman­tana 100 g;
  • un ou;
  • o lingura de faina;
  • sare, Knorr Delikat si otet dupa gust.

Cum preparam Ciorba Ardeleneasca de Loboda ?

Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert in supa (R 80, 81) sau apa cu o lingurita de Knorr Delikat. Dupa 7-8 minute de fierbere, se adauga loboda spalata si taiata fidelute, orezul spalat si tarhonul oparit si tocat.
Se lasa la foc mic, pana ce orezul este fiert. Smantana se amesteca bine cu un ou, faina si putina zeama de la ciorba si se toarna inapoi in ciorba amestecand usor. Se continua fierberea cateva minute, dupa care se potriveste gustul cu sare si otet. Se poate servi fier­binte sau rece.

Scrie un comentariu sau o intrebare: