Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura verdeata tocata
  • miez de franzela muiat în apasi bine bine (de marimea unui  ou)
  • 2 linguri untura
  • 1 ceapa tocata putin prajit
  • sare si piper
  • salata verde sau rosii.

Cum preparam chiftelute de dovlecei ?

Se rad, se spalasi se fierb dovleceii. Se lasa în strecuratoare  sa se scurga foarte bine de apa (cel putin jumatate de ora), apoi se toaca cu tocatorul de lemn. Se pun într-un castron  si se amesteca cu ceapa tocatasi putin prajita,  oul,  faina,  franzela muiata în apa, sarea, piperul si verdeata tocata. Se  pune cate o lingura din aceasta compozitie în tigaia cu untura  fierbinte, prajindu-se pe ambele parti. Se asaza  pe o farfurie si se servesc cu salata verde sau cu felii de rosii aranjateîn jurul chiftelutelor.

Scrie un comentariu sau o intrebare: