Chec la metru

Pentru doua checuri ai nevoie de 6 oua, 390 grame zahar, 390 grame faina, 15 linguri de apa calduta, 10 lingur ide ulei, 1 plic de praf de opt, 2 linguri de cacao neagra, o esenta vanilie.

Pentru crema de chec iti trebuie 1/2 pachete de unt, 200 grame de zahar pudra, 1 zahar vanialt, 1 esenta de vanilie, 1 galbenus de ou.

Pentru glazura de chec iti trebuie 200 grame de zahar pudra, 4 linguri de cacao neagra, 2 – 3 linguri de apa fierbinte, 1 lingura de ulei.

Pentru blat trebuie sa separi albusurile de galbenusuri, bati spuma albusurile si cand acestea devin spuma tare, adaugi pe rand zaharul si esenta de vanilie. Pui apoi pe rand galbenusurile, apa calduta si cele 10 linguri de ulei. Adaugi si faina si plicul de praf de copt si amesteci pana se omogenizeaza totul. Intre timp incalzesti cuptorul la 180 grade celsius si pui hartie de copt in doua tavi de chec de aceeasi masura ( e foarte important ca cele doua chechuri sa iese identice). Jumatete din compozitie o pui intr-o tava si in cealalta jumatate adaugi cacao. Dupa ce amesteci bine compozitia cu cacao, o torni in cea de-a doua forma. Dai checurile la cuptor pentru 35 – 40 de minute. Nu deschide cuptorul in primele 15 – 2 minute. Cand sunt gata, scoti formele din cuptor apoi scoti chechurile din forma si le lasi sa se raceasca.

Pregatesti crema asa: cu ajutorul unui mixer sau al robotului de bucatarie, amesteci bine zaharul, zaharul vanilat si untul pana se spumeaza apoi adaugi galbenusul si il mixezi, iar la final adaugi esenta de vanilie. Dupa ce chechurile s-au racit le pui unul langa celalalt si tai la aceleasi dimensiuni felii destul de generoase.
Asamblezi “chechul la metru” asa: iei intai o felie din chechul negru, pe care o ungi cu crema si de ea lipesti o felie de chech alb si alternezi culorile pana la final. Dupa ce chechul “gigant” e asamblat pregatesti glazura: amesteci zaharul cu cacao si adaugi pe rand cele 2- 3 linguri de apa fierbinte amestecand mereu pana obtii o crema destul de fluida. La final adaugi o lingura de ulei in glazura ca sa luceasca mai frumos si ca sa nu crape cand tai tortul. Tai chechul in diagonala asa incat sa iti iese jocul de culori alb negru.

Scrie un comentariu sau o intrebare: