Cartofi aurii cu piept de pui umplut cu branza

Ca toti copii alintati, si noi suntem fani pui si cartofi asa ca, mai mereu incerc retete noi din aceste doua ingrediente. De data aceasta, am incercat un piept de pui mai altfel, fara un strop de grasime iar rezultatul a fost un succes.

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui
  • 4-5 cartofi
  • cascaval
  • pesmet sau faina
  • 1 ou
  • sare, piper, boia

Preparare:

Speli bine pieptii de pui, dupa care ii tai fiecare in doua, rezultand astfel patru bucati.  Fiecare bucata o subtiezi usor piept de pui umplut cu branzacu un facalet si faci un buzunaras suficient de incapator in care asezi umplutura de branza (eu am folosit cascaval dar poti incerca si cu o crema de branza, eventual cu verdeturi).

Puiul astfel pregatit il sarezi si piperezi dupa gust, dupa care il tavalesti pe rand cand in ou batut, cand in pesmet. Eu am repetat operatiunea de vreo trei ori. Ii asezi frumos intr-o tava (una care sa nu lipeasca, de preferinta) si mai presari deasupra niste boia, sa arate misto cand ii scoti din cuptor.  Ii lasi in cuptor vreo 20-25 minute.

Cartofii aurii se fac foarte usor. Ii cureti de coaja, ii tai cubulete cat de mici (sa fiarba cat mai repede ) si dupa ce i-ai fiert in apa cu sare, ii scurgi si ii arunci intr-o tigaie cu putin ulei si presari deasupra putina boia. Se prajesc destul de repede.

Apoi, am preparat o salata rapida cu ce aveam prin casa (rosii, salata verde, ceapa verde, ardei rosu si oua fierte tari), peste care am aruncat un strop de zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper.

Spor la treaba!  🙂

Scrie un comentariu sau o intrebare: