Bulion de carne

  • 100 – 150 grame de carne
  • sare

Carnea se spala, se taie in bucati mai mari si se pune la fiert in aproximativ 500 ml apa rece, astfel ca la sfarsitul fierberii sa ramana 300 ml de lichid. Se prefera carnea de vita. Daca este carne cu os, se pune la fiert cu totul (dupa ce s-a spalat). La sfarsit carnea se intrebuinteaza ca rasol. Daca sunt bucati de carne de o calitate inferioara, dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat facandu-se diferite preparate cum ar fi chiftele, perisoare, rulada etc.

In timpul fierberii, daca mai este nevoie, se mai adauga putina apa. In timp  ce carnea fierbe, se formeaza o spuma pe deasupra, care se ia cu o lingura speciala (cu gauri)  si se indeparteaza. La sfarsitul fiertului se adauga sarea respectiva. Bulionul de carne se poate folosi la prepararea diferitelor supe, ciorbe, borsuri, sosuri etc.

Scrie un comentariu sau o intrebare: