Bors Pescaresc

Ingrediente pentru 10portii de:

  • peste mic 500 g;
  • peste mare  600 g;
  • o lingurita de Knorr Delikat;
  • ceapa 150 g; morcov 150 g;
  • telina si albitura 200 g;
  • ardei gras 100 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 150 g;
  • o lingura de pasta de tomate;
  • otet sau bors in functie de preferinta;
  • sare si leustean sau patrunjel.

Cum se face borsul pescaresc ?

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se scot urechile si osul amar. Se spala bine in apa rece. Se pune la fiert doar pestele mic cu o lingurita de Knorr Delikat si jumatate din canti­tatea de ceapa si albitura. Dupa ce s-a fiert bine se strecoara si se pastreaza doar zeama. in aceasta zeama se pun la fiert morcovul, ceapa si albitura ramasa, toate taiate marunt. Dupa cateva minute de fierbere se adauga ardeiul gras taiat marunt, bucatile de peste mare si borsul fiert separat (sau putin otet).

Se adauga sucul de la rosii, rosiile decojite si taiate cubulete si pasta de tomate diluata cu putina ciorba. Se mai lasa inca 10 minute la foc potrivit, dupa care se potriveste gustul cu sare si otet, iar inainte de servire se adauga verdeata tocata marunt. Bucatile de peste pot fi servite si separat, cu mujdei de usturoi si mamaliguta.
Nota:
peste mic = in general se pune peste marunt sau “albitura”: oblete, sabioara, carasel, rosioara, platica mica, etc.
peste mare = peste valoros, cu carne si fara multe oase: crap, somn, platica mare, caras mare, etc.

Scrie un comentariu sau o intrebare: