Bors Moldovenesc

Ingrediente pentru 5-6 portii de bors moldovenesc :

  • carne de vita 400 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 150 g;
  • castraveti
    murati 150 g;
  • bors 3-400 ml;
  • sare si Knorr Delikat dupa gust;
  • patrunjel verde si
  • leustean.

Cum se face borsul moldovenesc ?

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece.  Se spumeaza si se fierbe pana ce carnea este aproape fiarta. Ceapa se taie marunt, iar morcovul, telina, albitura si castravetii murati se taie jutien (fasii).
Se adauga la fiert zarzavatul si o lingurita de Knorr Delikat, iar dupa 10 minute si castravetii. Dupa ce toate legumele si carnea sunt bine fierte, se
adauga borsul fiert separat si se potriveste gustul cu sare. inainte de servire se adauga leustean si patrunjel verde tocat.

Scrie un comentariu sau o intrebare: