Bors de Urzici

Ingrediente pentru Bors de Urzici:

  • ceapa 100 g;
  • morcovi 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • ulei 75 ml;
  • orez 50 g;
  • urzici 6-800 g;
  • bors 700 ml;
  • Knorr Delikat si sare dupa gust;
  • o legatura mica de ceapa verde si una de leustean.

Cum se prepara Borsul de Urzici ?

Zarzavatul se taie marunt si se caleste in ulei cu putina apa. Se adauga apa cu o lingurita de Knorr Delikat si se fierbe aproximativ 10-15 minute. Se adauga orezul spalat si urzicile curatate, spalate si oparite cateva minute in apa clocotita cu sare. Dupa ce toate ingredientele sunt patrunse, se adauga borsul fiert separat si se potriveste gustul cu sare. Ceapa verde se taie marunt si se adauga in oala. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se trage vasul de pe foc si se adauga leusteanul tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: