Bors cu Sfecla si Carne de Vita

Ingrediente pentru 5-6 portii de bors cu sfecla si carne de vita  :

  • carne de vita 400 g;
  • ceapa 60 g;
  • morcov 100 g;
  • telina si albitura 100 g;
  • ulei 50 ml;
  • ardei gras 50 g;
  • varza alba 100 g;
  • sfecla rosie 200 g;
  • cartofi 150 g;
  • rosii proaspete sau in bulion 150 g;
  • bors 6-700 ml;
  • smantana 100 g;
  • sare si patrunjel.

Cum se prepara Borsul cu Sfecla si Carne de Vita  ?

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza si se fierbe cu o lingurita de Knorr Delikat. Sfecla rosie se taie fasii si se fierbe separat in jumatate din cantita­tea de bors. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zarzavatul taiat julien (fasii) si calit in ulei cu putina apa.
Dupa 10 minute de fierbere se adauga ardeiul gras si varza taia­te fasii, si cartofii taiati cuburi. Cand toate ingredientele sunt bine fierte, se adauga sfecla fiarta separat si rosiile decojite si taiate felii. Se mai lasa 10 minute la foc potrivit, dupa care se potriveste gustul cu bors si sare. inainte de servire se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt.

Scrie un comentariu sau o intrebare: