Ancheta alimentara

Aceasta ancheta se bazeaza pe analiza detaliata a agendei in care am notat tot ce are legatura cu alimentatia de saptamana trecuta – de la o masa obisnuita la eventuale gustari (fara sa uitam dulciurile, produsele de patiserie, bauturile etc).

Inainte de a incepe o ancheta alimentara, trebuie sa alegem o singura repartizare-tip care va corespunde alimentatiei cotidiene obsinuite (mic dejun, gustari, pranz, rontaieli si gustarea de dupa amiaza, cina etc). Este necesar sa identificam toate devierile accidentale, ocazionale sau neobisnuite care corespund alimentatiei din aceasta saptamana, pe care le-am notat in egenda, sa observam daca nu cumva tind sa se cronicizeze (aperitiv cu vecinul etc), pentru ca va trebui sa stabilim care este repartizarea lor obisnuita.

Ne putem acum imparti observatiile in trei categorii distincte si indisociabile pe care le vom analiza:

  • consideratii asupra contextului si caracterului nutritional obisnuit;
  • analiza comportamentului alimentar;
  • evaluarea aporturilor obisnuite.

Ultima categorie este de obicei singura care ii intereeaza pe cei ce propun pseudoregimuri. Cum acest fapt se afla la originea majoritatii esecurilor, ne vom fixa obiectivul folosind o perspectiva mai larga, propunand solutii mai bine adaptate personalitatii si cerintelor proprii.

4 pareri . Tu ce crezi ?

  1. Dana

    Este cam greu de tinut o ancheta alimentara….
    Si cred ca este si mai frustrant atunci cand la sfarsitul zilei ne uitam peste ea (asta in cazul in care reusim sa o tinem).

  2. Pingback: Tabel calorii alimente | Cura de Slabire

  3. Alesia

    Sunt curioasa cam cati dintre cei care tin cura de slabire au rabdarea si calmul necesar sa tina si o ancheta alimentara?

    Am avut si eu o tentativa insa intotdeauna uitam sa “updatez” carnetelul cu cate ceva si la un moment dat am renuntat.

  4. Pingback: Cura de slabire pentru barbati - incepe acum!

Scrie un comentariu sau o intrebare: