Alimente care nu ingrasa: lista cu cele mai gustoase

Motivul pentru acumularea de grăsimi este depozitarea zilnică a „caloriilor extra” sub formă de grăsime în diferite părți ale corpului. Termenul „calorii extra” se referă doar la caloriile obținute din alimentele pe care le-ați mâncat și care nu au fost consumate de organism.

În fiecare zi, organismul își extinde energia pentru mai multe funcții interne și activități externe și, de asemenea, utilizează energie pentru a alimenta celulele corpului. Caloriile care rămân după toate aceste cheltuieli sunt „calorii suplimentare” și organismul le stochează pur și simplu sub formă de grăsime pentru o utilizare ulterioară.

Pe măsură ce creșteți grăsimea corporală, corpul dumneavoastră începe să scape din cauza faptului că țesuturile grase nu sunt „ambalate compact” și se extinde în toate direcțiile ca un balon plin cu apă, spre deosebire de țesuturile musculare care au o formă compactă.

alimente-care-nu-ingrasaAlimentele pe care le consumați joacă un rol major în determinarea depozitării grăsimilor din corpul dumneavoastră, la fel ca și cantitatea de muncă fizică (sau exercițiul fizic) pe care il faceți. Consumul de alimente bogate in grasimi in timp ce duceti un stil de viata sedentar este principalul motiv pentru a obtine o greutate nesanatoasa. Când vă ocupați de ambii factori, alimentație și exerciții fizice, sunteti pe drumul cel bun în călătoria dvs..

Ce mănânci este la fel de important ca și cât de mult mănânci

Unele alimente vă vor oferi mult mai multe calorii decât altele în aceeași cantitate. De exemplu, nutrientul macro „grăsime” conține dublul caloriilor de carbohidrat sau proteină. Deci, un aliment precum untul vă va oferi mult mai multe calorii decât o bucată de piept de pui, pur și simplu pentru că grăsimile oferă de 2 ori mai multe calorii.

Acest lucru nu înseamnă sa evitați grăsimile, deoarece grăsimile sănătoase sunt foarte importante pentru funcționarea armonioasă a organismului. Ceea ce este necesar este un aport prudent și moderat de alimente sănătoase, care vă oferă nutriția necesară fără a vă deplasa în mod nejustificat aportul de calorii.

În mod ideal, doriți să mâncați alimente satioase care nu ingrasa prin faptul că nu cresc prea mult aportul de calorii.

Consumul de fructe și legume vă va oferi mai puține calorii decât dacă ați mâncat un burger de dimensiuni mari sau ați băut o ceașcă mare de lapte cu ciocolată. Mai mult decât atât, este destul de greu să consumi fructe sau legume, deoarece corpul tău îți poate judeca mai ușor necesarul de calorii cu alimente naturale decât cu alimentele procesate (care confundă sentimentul caloric inerent).

Alimentația de pui la grătar, peștele fript, afumat, nucile și lămâia vă oferă o alimentație esențială, fără a face prea multe calorii în comparație cu consumul unei pizza mari cu brânză sau consumul unei mari felii de prajitura cu cireșe încărcata cu zahăr rafinat. Desigur, indiferent de cât de sănătos mâncați, contează și cât de mult mâncați, este posibil să obțineți și grăsimi pe alimente sănătoase, de asemenea, dacă consumați mult peste necesarul de calorii.

Alimente care sunt satioase, sanatoase si care ingrasa mai putin

Prin „mai puțină îngrășare”, se presupune că nu veți mai avea prea multe calorii pe aceste alimente, în timp ce obțineți o cantitate amplă de nutriție esențială, care este, în principiu, definiția „alimentelor sănătoase”.

Iată câteva opțiuni alimentare pe care le puteți încerca în mod regulat.

Pui la gratar / afumat / copt

alimente-care-nu-ingrasa-pui-gratar

Nu numai că puiul este o sursă excelentă de proteine, dar are si calorii mai scăzute decât carnea de porc, sau carnea de vită. Evitați să mâncați pielea de pui și să folosiți foarfece sau cuțite pentru a tăia orice porțiuni excesive de grăsimi de pe bucățile de pui.

O porție de piept de pui afumat, are de obicei, doar 70 de calorii, în timp ce aceeași bucată, atunci când este prăjită cu aluat, poate fi de până la 160 de calorii. Deci, modul în care gătiți carnea de pui contribuie la caloriile pe care le obțineți de la ea.

Banane

alimente-care-nu-ingrasa-banane

Bananele nu sunt doar delicioase, ci și foarte pline de valoare nutritivă. O banană de dimensiuni medii (aproximativ 15 cm) ar conține, de obicei, aproape 70 de calorii, majoritatea fiind carbohidrați. Este o sursă bună de carbohidrați ușor digerabili și oferă minerale esențiale precum potasiul și manganul.

Info: vezi ce beneficii au bananele pentru organism

Puteți face un mic dejun cu o banană și un măr (sau alte fructe), pentru a da un start metabolismul corpului dumneavoastră și, de asemenea, pentru a vă îmbunătăți capacitatea de ardere a grăsimilor corpului datorită prezenței vitaminei C din aceste fructe. Ele sunt, de asemenea, o mare sursă de antioxidanți care vă mențin corpul sănătos și previn inflamarea.

Curmale

alimente-care-nu-ingrasa-curmale

Puteți cumpăra cu ușurință un pachet de curmale uscate de la orice magazin de produse alimentare și să le mănânci fie la pranz, fie ca o gustare seara, împreună cu niște fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi nuci, pecan sau migdale. Vezi aici cate calorii au nucile

Curmalele sunt foarte satioae și sunt ambalate cu minerale esențiale care ajută la metabolizarea grăsimilor în organism. Consumul a 7 bucăți pe zi va fi de aproximativ 80-90 de calorii sub formă de carbohidrați.

Avocado

alimente-care-nu-ingrasa-avocado

Fructul de avocado este bogat în grăsimi sănătoase. Conține acizi grași omega-3 esențiali și o serie de antioxidanți care vindecă inflamația în organism.

Utilizați avocado ca sursă de obținerea de grăsimi sănătoase în timp ce mențineți aportul de unt, brânză la o moderare. Puteți mânca avocado brut sau amestecat în salată sau sandwich. O jumătate de avocado va ofera aproape 100 de calorii sub formă de grăsimi sănătoase și este foarte satios atunci când este consumat într-un sandwich.

Info: vezi aici de ce doctorii recomanda Avocado

Pește afumat sau la grătar

alimente-care-nu-ingrasa-peste-gratar

Pestele uleios, cum ar fi somonul, tonul și macroul, conține mai multe calorii decât aceeași cantitate de carne de pui, dar acestea sunt extrem de sănătoase pentru organismul dvs., deoarece sunt surse excelente de proteine ​​și acizi grași esențiali, cum ar fi omega-3, vitamina A și vitamina D.

Puteți, de asemenea, să mâncați alte alimente marine cum ar fi: scoici, crabi, creveți, eglefin și păstrăvi, care sunt toti surse excelente ale nutrienților.

Utilizarea unor metode sănătoase de gătit, cum ar fi afumatul, grătarul și coacerea, mențin caloriile la un nivel inferior. Puteți face cu ușurință o masă a unui pește întreg, cum ar fi somonul, și obțineți aproape 160-200 de calorii din acesta.

Iaurt cu conținut scăzut de grăsime

alimente-care-nu-ingrasa-iaurt

O ceașcă de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi (sau chiar iaurt simplu) este mai sănătoasă și este o alternativă mai scăzută la calorii, la deserturile procesate, cum ar fi înghețata.

Iaurtul este o sursă excelentă de calciu, asigurând sănătate bună a oaselor și, de asemenea, asigură tractul digestiv cu probiotice esențiale (bacterii bune) care îmbunătățesc imunitatea organismului și mențin sănătatea stomacului, intestinului si a colonului.

O ceașcă de iaurt simplu, fără grăsime, va activa undeva în jur de 80 de calorii, oferind în același timp substanțe nutritive esențiale și, de asemenea, acționând ca o gustare sau un desert satios.

Ouă întregi

alimente-care-nu-ingrasa-oua

Puteți consuma una sau două ouă zilnic pentru a obține vitamina D, acizi grași esențiali, proteine ​​și un compus numit colină care vă îmbunătățește creierul și sănătatea nervilor. Ouăle sunt, de asemenea, bune pentru ochii și sănătatea pielii.

Ouăle fierte, ouăle poacate, ouăle amestecate și omleta simpla (cu un ulei sănătos) asigură un acompaniament alimentar cu conținut scăzut de calorii.

Un ou întreg de pui, fiert, conține în mare parte în jur de 78 de calorii.

Salata de legume

alimente-care-nu-ingrasa-salata-legume

Morcovi, varza, ceapa, rosii, castraveti, telina, varza de Bruxelles si ridichile pot fi prezente in salata, pentru a oferi un fel de mancare sanatoasa la masa principala.

In concluzie: ce alimente care nu ingrasa putem manca?

Cu cat sunteti mai constienti de alimentele pe care le consumati, cu atat este mai bine pentru dumneavoastra. Este posibil să mănânci alimente sănătoase care nu sunt la fel grase ca și alimentele prelucrate, nesănătoase, de asemenea, este posibil să mănânci soiurile cu conținut scăzut de grăsimi din diferite produse alimentare pentru a reduce aportul de grăsimi și, prin aceste opțiuni înțelepte, modalitatea de a vă reduce aportul caloric pe zi.

Dacă adăugați o doză zilnică de exerciții fizice, antrenament aerobic sau de rezistență, la acest amestec, puteți începe să mergeti spre corpul potrivit, sanatos și tonifiat pe care îl doriți.

Te-a ajutat articolul? Da-i o nota de la 1 la 10!
10/102 ratings

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here