Aerofagia

Aerofagia este acumularea de gaze in partea superioara a stomacului, care provoaca balonari, senzatie de nod in gat, greutate la respiratie, palpitatii si uneori durere in dreptul inimii. Pentru prevenirea si ameliorarea aerofagiei se vor servi mese la ore fixe, mai dese, dar reduse cantitativ. Alimentele se vor mesteca foarte bine, lichidele se beau cu paiul, dupa masa.

In aerofagie este interzis fumatul, bautul direct din sticla si nu se mesteca sub nici o forma guma de mestecat. Este interzisa strangerea abdomenului cu cordoane, curele sau alte accesorii de acest gen inlocuindu-le cu diverse alternative (spre exemplu barbatii pot inlocui cureaua cu bretele). Daca este posibil, dupa masa este recomandat sa stati aproximativ 30 de minute intinsi pe pat.

In aerofagie sunt interzise si unele alimente precum branzeturile fermentate, ridichile, fasolea, bauturile carbogazoase, alcoolul si produsele puternic condimentate. Pentru a ameliora aerofagia, este recomandat ca dupa mesele principale sa beti o cana cu infuzie de maghiran, coada soricelului, menta sau musetel. In cazul in care aveti si dureri este, pentru ameliorarea acestora tineti o compresa cu apa calduta in partea de sus a abdomenului, de multe ori face minuni!

Scrie un comentariu sau o intrebare: